Pracovný poriadok a jeho porušenie - Hrtánek, Ladislav
Pracovný poriadok predstavuje významný vnútorný predpis zamestnávateľa, ktorý u neho konkretizuje určitú oblasť pracovnoprávnych vzťahov. Pre jeho právnu relevanciu a aj možnosť vyvodzovať z jeho porušenia určité právne následky je nevyhnutné, aby spĺňal všetky predpoklady, ktoré naň kladie Zákonník práce kogentnou právnou úpravou. V prípade porušenia ustanovení pracovného poriadku zamestnávateľa môže dojsť ku porušeniu pracovnej disciplíny, a to menej závažným alebo závažným spôsobom. Sankcie za porušenie pracovnej disciplíny.