Theoretical Fundament of a Spatial Factor in Modelling of International Stock Market Linkages - Kováč, Stanislav
Prepojenie medzi trhmi ako zásadným problém pri modelovaní volatility aplikácií v rámci plnenia úloh v oblasti obchodovania a finančnej regulácie. Skúmanie vplyvu fyzickej vzdialenosti. Priestorová ekonometria ako nástroj na modelovanie trhových väzieb. Dostupnosť softvéru pre priestorovú analýzu.