Základná metóda ohodnocovania poistných zmlúv podľa IFRS 17 - Zelinová, Silvia, 1987-
Predstavenie základnej metódy BBA (Building block approach) z prijatej novej legislatívy IFRS 17 – Poistné zmluvy. Nové pojmy sú objasnené, charakterizované a prezentované v modelovom príklade. Zmena v aktuárskych predpokladoch oproti očakávaným v troch možných prípadoch, ktoré môžu v poisťovni nastať. Nové spôsoby vykazovania vybraných situácií.