Základné východiská islamského ekonomického modelu - Čech, Ľubomír, 1955-
Rozbor hlavných čŕt islamského ekonomického modelu a ich vplyvu na ekonomické a právne aktivity islamských podnikateľských subjektov. Analýza legitimity použitia pojmu „islamská ekonomika“. Potvrdenie správnosti tohto pojmu pri interpretácii „islamského ekonomického modelu“ a poukázanie na praktické aspekty islamského práva v islamskom hospodárstve.