Sociálna opora u žiakov rómskeho etnika - Šramková, Marianna
Problematika sociálnej opory u žiakov rómskeho etnika, ktorí sa nachádzajú vo vývinovom období pubescencie. Zmapovanie sociálnej opory - jej zdroje (mama, otec, učiteľ, kamaráti) a druhy (emocionálna, inštrumentálna, hodnotiaca, informačná). Výskum uskutočnený medzi žiakmi siedmeho až deviateho ročníka základnej školy v Rakúsoch na východnom Slovensku. Odporúčania pre prax.