Current State of Environmental Burdens in Slovakia - Stašková, Slavomíra, 1989-
Významný dopad environmentálnych záťaži. Legislatívne, metodické a ekonomické postupy, ktorých implementáciou dochádza k zlepšeniu stavu životného prostredia. Teoretické vymedzenie základnej problematiky environmentálnych záťaží, metódy ich odstraňovania, priblíženie ich štruktúry a počtu na území Slovenskej republiky.