Retail Environment in the Context of Defining Consumption Patterns on the Example of Slovakia - Kita, Jaroslav
Pre slovenský maloobchodný trh je charakteristický obrovský nárast distribúcie a jej koncentrácie v meste. Počet supermarketov v Bratislave sa za posledné roky rýchlo zvýšil. Koncentrácia supermarketov a hodnotenie rozmiestnenia supermarketov v Bratislave v rokoch 2011 až 2016 pomocou geografického informačného systému. Výskum zameraný na otázky dostatočného pokrytia supermarketmi v Bratislave a zmenami teritoriálneho pokrytia. Odzrkadľovanie zmeny v dopyte po potravinách, súčasných zdravých trendoch s potravinami a vytváraní nových okresov.