Analýza skúsenostnej krivky a možnosti jej využitia v cenotvorbe - Kufelová, Iveta, 1970-
Firmy a ich úspešné realizovanie na trhu prostredníctvom vytvárania a prehodnocovania stratégií aj cieľov. Výrobná stratégia a jej preskúmanie, aké produkty bude trh akceptovať. Skúsenostná krivka a jej vyjadrenie závislosti medzi kumulovaným objektom výroby a jednotkovými nákladmi. Krivka učenia poukazujúca na vplyv vzdelávania na produktivitu práce.