Štatistická analýza výberu rozdelenia pravdepodobností pre vybrané finančné dáta v prostredí R - Pekár, Juraj, 1972-
„Fitting distributions“ ako bežný štatistický nástroj pri hľadaní pravdepodobnostného rozdelenia, ktoré čo najlepšie popisuje empirické dáta. Možnosť vykonania procedúry „fitting distributions“ v prostredí RStudio v s cieľom nájsť pravdepodobnostné rozdelenie, ktoré čo najlepšie popisuje konkrétne finančné dáta.