Hodnotenie finančného zdravia cukrovarov v SR - Moravčíková, Elena, 1967-
Ekonomická situácia slovenských subjektov pracujúcich v cukrovarníctve. Finančné zdravie (ex post, ale aj ex ante). Základné ekonomické ukazovatele dvoch slovenských cukrovarov, analýza finančného zdravia dvoch českých cukrovarov. Výskumné objekty - Považský cukor, Slovenský cukrovar, Vrbátky a Litovel. Porovnanie finančných ukazovateľov slovenských cukrovarov a ex-post, a v prípade porovnania výsledkov ex-ante použité aj výsledky dvoch českých cukrovarov.