Vývoj a doktrína konfesijnej neutrality štátu - Gregor, Martin
Analýza inštitútu konfesijnej neutrality v jej historicko-teoretických súvislostiach. Vývoj tejto zásady od náboženských vojen až po súčasnosť. Teoretické východiská, ktoré nachádzajú reflexiu aj v ústavnej úprave SR. Demonštrácia aplikácie na judikatúre Európskeho súdu pre ľudské práva.