Úrokové miery a štátny dlh - Bikár, Miloš, 1973-
Stanovenie základnej úrokovej miery ako jeden z nástrojov monetárnej politiky centrálnej banky. Skúmanie vzťahov úrokových mier a financovania štátneho dlhu. Vývoj referenčnej sadzby Euribor. Vývoj dlhodobých úrokových mier a úroková miera pre dlhodobé dlhové cenné papiere SK (2008-2018). Vývoj úrokových mier pre strednodobé dlhové cenné papiere SK. Vývoj úrokových mier pre krátkodobé dvojročné dlhové cenné papiere SK.