Analýza úmrtnosti žien na Slovensku - Krasňanská, Dominika, 1993-
Zisťovanie aktuálnej situácie úmrtnosti žien na Slovensku. Využitie podrobných úmrtnostných tabuliek, na základe ktorých sa aplikovali neparametrické metódy graduácie, konkrétne: Wittsteinovu metódu, Spenserovu 15 a 21 bodovú metódu a Hendersonovu metódu. Testovanie výsledkov graduácie na základe vybraných štatistických testov.