Gompertzov - Makehamov model úmrtnosti mužov a žien v rokoch 1993, 2005 a 2017 - Kútiková, Jana, 1995-
Problematika modelovania úmrtnosti pomocou zákonov úmrtnosti. Zameranie na Gompertzov-Makehamov zákon úmrtnosti, ktorý patrí k najstarším, no stále najpoužívanejším modelom a jeho aplikácia na modelovanie úmrtnostného správania sa populácie Slovenskej republiky vo vekovom rozpätí od 0 do 100 rokov života v rokoch 1993, 2005 a 2017. Gender smernica. Odhad parametrov nelineárnych regresných modelov. Použitie Gaussovo-Newtonovej metódy nelineárnej regresie. Meranie kvality modelov a presnosti ich prognóz. Modely úmrtnosti pri zohľadnení pohlavia.