Mzdové rozdiely na Slovensku - Moravčíková, Katarína, 1989-
Mzdové nerovnosti na Slovensku. Zisťovanie odlišností v priemernej nominálnej mesačnej mzde zamestnanca nielen z pohľadu regiónov, ale aj pohlavia a ekonomických činností zamestnanca. Určenie či sa tieto mzdové rozdiely zmenšujú alebo zväčšujú pomocou miery príjmovej nerovnosti (Giniho indexu). Na analýzu boli využité údaje podnikovej štatistiky.