Vybrané aspekty predikcie finančného zdravia podniku - Fetisovová, Elena
Informácie o testovaní ukazovateľov predikčnej finančnej analýzy na 66 vybraných podnikoch, z ktorých 33 podnikov bolo prosperujúcich a 33 neprosperujúcich. Na vybranej vzorke podnikov bolo testovaných 10 modelov, ktoré využívajú rôzne finančné údaje dostupné v účtovných závierkach. Z testovaných modelov patrilo 5 medzi modely jednorozmernej analýzy a 5 medzi modely viacrozmernej analýzy. V rámci tejto skupiny sa javil ako najspoľahlivejší ukazovateľ celkovej zadlženosti.