Finančné krízy a nákaza na rozvíjajúcich sa trhoch - Kóňa, Jakub, 1995-
Analýza rozvíjajúcich sa trhov a úkazu, ktorý možno označiť pojmom „nákaza“. Mexická kríza z roku 1994, Ázijská kríza z roku 1997, Ruská kríza z roku 1998, krízy vyskytujúce sa na rozvíjajúcich sa trhoch v 90. rokoch minulého storočia. Dva hlavné spôsoby šírenia finančnej nákazy. Prvým je regionálna blízkosť krajín, ktoré majú intenzívne obchodné vzťahy. Druhým je skupina investorov, ktorý sa aj napriek diverzifikácii investičného portfólia správajú ako homogénna skupina, ktorá môže svojím konaním spôsobiť negatívne symptómy finančnej nákazy.