Vývoj exportnej konkurencieschopnosti krajín Európskej únie - Brinčíková, Zuzana, 1979-
Analýza exportnej konkurencieschopnosti krajín Európskej únie. Skúmanie, v ktorých tovaroch má EÚ28 v porovnaní so zvyškom sveta komparatívnu výhodu a ako sa tieto výhody vyvíjali v pokrízovom období. Pre meranie konkurenčných výhod bol použitý ukazovateľ prejavenej komparatívnej výhody, tzv. index RCA.