Vybrané prístupy k ekologickej IT Governance - Hamranová, Anna, 1957-
Implementáciou zelených IS/IT podniky a organizácie budujú, zavádzajú a integrujú spôsoby, metódy a postupy využívania IT zdrojov udržateľným spôsobom. Cieľom ekologických (zelených) IS/IT je znížiť spotrebu energie, používať zariadenia šetrné k životnému prostrediu a informovať verejnosť, koncových používateľov a odborníkov z praxe o benefitoch z využívania zelených IS/IT. Riadenie a spravovanie ekologických IS/IT v podnikoch a organizáciách je súčasťou IT Governance (správy infomačných technológií), ktoré sa v literatúre charakterizuje pojmom ekologická (zelená) IT Governance.