Poistný trh v Slovenskej republike - Drugdová, Barbora
Poisťovníctvo sa v Slovenskej republike stalo dôležitou dynamicky sa rozvíjajúcou oblasťou ekonomiky. Poisťovníctvo zasahuje do všetkých činností národného hospodárstva, dotýka sa každej firmy, podniku, občana, spoločnosti a zahraničia. Slovenský poistný trh je rozvinutý. K 31.12.2018 pôsobilo na slovenskom komerčnom poistnom trhu 21 komerčných poisťovní. Vývoj trhu v životnom poistení v posledných rokoch je dynamickejší ako v neživotnom poistení.