Unie, která si klade vyšší cíle ̶ kritický pohled na vybrané kapitoly - Janíčko, Pavel
Hlavné ciele Európskej únie, jej protiklady a rozpory s realitou. Príklady a rozpory v menovej a rozpočtovej politike EU, a to predovšetkým v eurozóne. Favorizovaná konkurencieschopnosť a flexibilita. Problematika zdaňovania v EU, osobitne v súvislosti s daňovými rajmi.