Úmrtnosť a zdravotná situácia rómskej populácie na Slovensku - Sivašová, Daniela, 1955-
Vývoj úmrtnosti a analýza zdravotného stavu Rómov. Porovnávanie so zdravotnou kondíciou majoritnej populácie. Najčastejšie chronické ochorenia a podiel osôb v rómskej populácii trpiacich na chronické ochorenia. Výskum pravdepodobnosti úmrtia mužov a žien podľa vekovej kategórie, podľa príčin smrti, medzi rómskymi lokalitami a populáciou Slovenska. Dojčenská úmrtnosť. Analýza skrátených úmrtnostných tabuliek za rok 2015, založené na kvalifikovanom odhade celkového počtu rómskej komunity (vrátane integrovaných Rómov).