Efektívnosť výberu spotrebnej dane z minerálnych olejov - Válek, Juraj, 1981-
Analýza spotrebnej dane z minerálnych olejov a jej vplyv na dopravu v Slovenskej republike. Teoretické vymedzenie spotrebnej dane vo všeobecnosti, s čím súvisí vymedzenie jej základných znakov a harmonizácie pravidiel zdaňovania v rámci EÚ. Charakterizovanie harmonizácie skúmanej spotrebnej dane. Analýza v oblasti výnosu, vývoja sadzieb dane z minerálnych olejov. Komparácia vývoja výnosnosti, cien a sadzieb minerálnych olejov a jej zhodnotenie na Slovensku a v krajinách V4.