Vývoj indikátorov merania kvalita života v ČR a v SR - Veselková, Alexandra
Hodnotenie stavu českej a slovenskej spoločnosti prostredníctvom kvality života ich obyvateľov prostredníctvom indikátorov v dvoch zvolených oblastiach: vzdelávanie, príjmy a bohatstvo. Zvolené oblasti sú dôležitými aspektmi, ktoré ovplyvňujú kvalitu života v podstate vo všetkých ďalších definovaných oblastiach. Vysvetlenie previazanosti týchto dvoch hlavných dimenzií kvality života, ich popis a medzinárodné porovnanie vybraných indikátorov merania kvality života na základe databáz Eurostatu.