Quantile Coherency Networks of International Stock Markets - Baumöhl, Eduard, 1982-
Využitie prístupu kvantilnej koherencie na preskúmanie siete závislostí 49 medzinárodných akciových trhov vo frekvenčnej oblasti. Geografická blízkosť a stav rozvoja trhu ako dôležité faktory v sieťach akciových trhov. Poznatky dôležité pre diverzifikáciu medzinárodného akciového trhu a riadenie rizika.