Vývoj vybraných sektorov kreatívneho priemyslu v európskych krajinách - Šagátová, Slavka, 1975-
Preskúmanie podnikov kreatívneho priemyslu podľa jednotlivých sektorov, s cieľom identifikovať najväčšie sektory a analyzovať ich pozíciu v rámci jednotlivých európskych krajín. Pre výskum sú použité údaje z databázy EUROSTAT (z roku 2019), ktorá ponúka prehľad o 18 sektoroch kultúrneho priemyslu a preskúmané budú údaje z 33 európskych krajín. Prieskum uskutočnený v dvoch posledných sledovaných obdobiach v databáze EUROSTAT za roky 2015 a 2016. Analýza údajov a identifikácia najvýznamnejších sektorov z hľadiska počtu a obratu (tržieb) podnikov, ich vývoj v rámci preskúmaných krajín.