Porovnanie zdravotníctva Slovenskej republiky s európskymi krajinami OECD (s využitím Indexu Zdravie za peniaze) - Hrnčiar, Samuel
Význam zdravotníctva vo verejnom sektore. Slovenská republika disponuje nízkym pomerom počtu zdravotných sestier na lekárov. Starnutie pracovnej sily. Nízky podiel všeobecných lekárov k špecialistom. Slabá funkcionalita lekárov.