Beobachtungen zum Gebrauch der Phraseologismen in der Wirtschaftssprache Deutsch - Adamcová, Lívia
Nemecký obchodný jazyk ako technický jazyk, pre ktorého správne a účelné porozumenie či používanie je potrebné ho vnímať aj z hľadiska kultúrnych rozdielov. Objasnenie ekonomických metafor a idiómov v ekonomickom nemeckom jazyku z lingvistického hľadiska.