Research of Racism and Its Implications to Intercultural Communication - Mandáková, Alexandra, 1980-
Medzikultúrna komunikácia a jej možné prepojenie s rasizmom. Závery z prieskumu o osobných aspektoch rasizmu na stredných školách, uskutočnenom na vzorke žiakov stredných škôl vo väčšom meste (Bratislava). Žiaci so sklonom k rasizmu sú menej extrovertní, menej otvorení skúsenostiam, menej zhovievaví a dosahujú horšiu klasifikáciu. Uvádzanie odporúčaní na zníženie úrovne rasizmu prostredníctvom napr. multikultúrnej a medzikultúrnej výchovy, aktivít s médiami či kritického myslenia.