Povinnosti platiteľov DPH v poslednom zdaňovacom období roku 2019 - Betáková, Jaroslava
U platiteľov DPH je posledné zdaňovacie obdobie kalendárneho roka spojené s dvoma povinnosťami. Povinnosť vykonania ročného zúčtovania tej DPH, ktorá bola v priebehu kalendárneho roka odpočítavaná pomernou časťou (bola prepočítaná koeficientom). A povinnosť úpravy odpočítanej dane pri investičnom majetku, ak došlo k zmene účelu jeho použitia alebo k zmene rozsahu jeho použitia na podnikateľský účel. Povinnosti sa nevzťahujú na všetkých platiteľov. Viď komplexný príklad.