Does Personality Influence Willingness to Pay Taxes? - Olexová, Cecília, 1976-
Faktory, ktoré ovplyvňujú dodržiavanie daňových predpisov a daňovú morálku. Snaha zistiť či je osobnosť faktor, ktorý má vplyv na daňovú morálku. Osobnostná črta: svedomitosť (zodpovednosť a/alebo produktivita), poctivosť (skromnosť a/alebo vyhýbanie sa chamtivosti), demografické faktory a ich významný vplyv na postoj k plateniu daní v plnej výške.