Žiak so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami - Vrabcová, Veronika
Regulácia jedincov s postihnutím v historickom kontexte. Špeciálno-pedagogické teoretické koncepcie a špeciálne školy. Potreba pregraduálnej prípravy a špeciálnych disciplín. Edukácia žiakov z marginalizovanej rómskej komunity. Školy pre mládež vyžadujúcu osobitnú starostlivosť. Obdobie sociálneho modelu postihnutia a edukácia na princípe inklúzie. Zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní - zákaz všetkých foriem diskriminácie a segregácie.