Contribution of Behavioural Economics to Explanation of Gender Wage Level Differences - Brožová, Dagmar
Rozdielny vzťah mužov a žien k riziku a konkurencii a rôzne preferencie k vnútorným a vonkajším motiváciám a odmenám. Úroveň akceptovaného rizika zvyšujúca sa vzdelaním, kariérnymi preferenciami, hrdosťou a partnerstvom.