Public Finance, the Public Sector and the General Government Sector - Vebrová, Ludmila
Objasnenie pojmov, ako sú verejné financie, verejný sektor alebo vláda, ktoré sa vo veľkej miere používajú v hospodárskej analýze alebo v riadení verejných financií. V českom prostredí sú tieto pojmy chápané odlišne v rámci štatistických, legislatívnych alebo účtovných oblastí. Existujúce rozdiely v porozumení. Výraznejší obsah pojmu „verejné financie“ vo vzťahu k štatistickým údajom.