Statistical Analysis of Productivity and Compensation of Labour in the EU - Pošta, Vít
Možné hypotézy o vzťahu medzi kompenzáciou a produktivitou práce. Krajiny Európskej únie a podrobný pohľad na vývoj v posledných dvadsiatich rokoch z hľadiska nominálnych aj reálnych jednotkových nákladov práce. V prípade Českej republiky odhady ukazujú, že citlivosť kompenzácie na produktivitu je relatívne vysoká v porovnaní s panelom EÚ a rast kompenzácií prevyšuje rast produktivity v nominálnom aj reálnom vyjadrení v porovnaní s EÚ alebo Nemeckom ako referenčným ukazovateľom.