Human Capital Statistics - Dubcová, Gabriela, 1968-
Stav ľudského kapitálu v podmienkach demografického, sociálneho a hospodárskeho rozvoja. Úroveň trhu práce, ktorá je jednou zo štyroch priorít reformných politík Európskej komisie. Dôkazové metódy vo forme populačnej štatistiky a makroekonomických výkazov štatistického úradu, EUROSTAT, OECD, Svetovej banky, ako aj metód analýzy dokumentov.