Human Capital as a Source of Competitiveness and Possibilities for Its Investment - Pusztiová, Lea, 1994-
Vedomosti, schopnosti a návyky človeka pokladané za osobitnú formu kapitálu, s časovo náročným rozvojom. Intelektuálny kapitál podniku predstavujúci strategicky významné vedomostné aktívum a informácie, ktoré sú zdrojom konkurenčnej výhody podniku. Kvalita intelektuálneho kapitálu (úroveň znalostí a informácií) priamo ovplyvňujúca kvalitu strategického riadenia organizácie. Využívanie intelektuálneho kapitálu pozitívne ovplyvňujúce kvalitu produktov a služieb podniku, kvalitu podnikových vzťahov, výkonnosť organizácie a jej konkurencieschopnosť.