Potential of Human Capital in Individual Regions of the Slovak Republic - Šagátová, Slavka, 1975-
Ľudský kapitál ako významný faktor ekonomického rastu, zdroj príjmu podnikov a zásoba bohatstva ekonomiky. Preskúmanie ľudského kapitálu jednotlivých regiónov Slovenska s cieľom poukázať na významné faktory prispievajúce k jeho stabilizácii. Zdroje údajov zo Štatistického úradu SR a Správy o sociálnej situácii obyvateľstva SR za rok 2018. Dôležité faktory ovplyvňujúce stabilizáciu ľudského kapitálu: zamestnanosť, mieru vzdelania a priemernú mzdu.