What Are the Drivers of Business Performance? A Case of Slovakian Metal Casting Industry - Bobenič Hintošová, Aneta, 1979-
Existujúca empirická literatúra prináša nejednoznačné výsledky o hnacích silách výkonnosti podniku, pričom rozlišuje medzi faktormi špecifickými pre dané odvetvie a pre firmy. Zhodnotenie vplyvu vybraných vonkajších a vnútorných faktorov na výkonnosť podniku v prípade slovenského hutníckeho priemyslu za obdobie 2009 - 2017. Výsledky regresnej analýzy s využitím techniky OLS ukazujúce, že jednak faktory špecifické pre daný priemysel vo forme štrukturálnych charakteristík priemyslu, a aj faktory špecifické pre firmy vo forme mzdovej úrovne môžu byť považované za hnacie sily výkonnosti podniku merané ukazovateľmi ziskovosti.