Automation and Labor Demand in European Countries: A Task-based Approach to Wage Bill Decomposition - Lábaj, Martin, 1982-
Pochopenie účinkov automatizácie a iných typov technologických zmien na dopyt po pracovnej sile v Európe na základe empirického rozkladu pozorovaných zmien v celkových mzdových nákladoch v ekonomike. Rozklad je odvodený z modelu založeného na úlohách, umožňujúci študovať účinky rôznych technológií na dopyt po pracovnej sile. Obsah úlohy vo výrobe, meranie prideľovania úloh faktorom výroby. Celkové účinky špecifické pre jednotlivé krajiny. Rozklad je aplikovaný na 15 európskych krajinách na základe údajov z databázy EU KLEMS.