Právna úprava lehôt na vydanie rozhodnutia v konaniach vedených podľa zákona o dohľade nad finančným trhom - Winkler, Martin, 1975-
Slovenský zákon č. 747/2004 Z.z. o dohľade nad finančným trhom a jeho špeciálna právna úprava konaní pred Národnou bankou Slovenska (NBS), ustanovujúca lehoty pre rozhodnutie len v tzv. povoľovacích konaniach, nie však lehoty pre rozhodnutia v tzv. sankčných konaniach. Všeobecné lehoty pre vydanie rozhodnutia, špeciálne lehoty ustanovujúce osobitné predpisy, návrh ich systematického roztriedenia a zamýšľanie sa nad dôvodmi ich zákonného zakotvenia, ako aj následkami nedodržania.