Vybrané hmotnoprávne a procesnoprávne aspekty sankcionovania v sektore finančného sprostredkovania a finančného poradenstva - Magurová, Hana, 1986-
Právna úprava správnych deliktov, ktorých sa možno dopustiť v oblasti finančného trhu v Slovenskej republike v súbore osobitných predpisov regulujúcich jednotlivé sektory finančného trhu. Skutkové podstaty, ako aj sankcie, medzi ktoré patrí aj pokuta. Je majetkovou sankciou a v prípade, že dôjde k jej uloženiu v hornej hranici zákonodarcom povoleného pásma, ovplyvňuje zásadným spôsobom ďalšie podnikanie dohliadaných subjektov finančného trh.