Globalization and Social Quality - Antalová, Mária, 1952-
Zhodnotenie súčasnej situácie v globalizácii vzhľadom k EÚ, sociálnej (spoločenskej) kvality na Slovensku a v krajinách V4, objasnenie prepojenia medzi týmito dvoma javmi. Analýza založená na inovovanom indexe globalizácie, zmapovanom v troch dimenziách: ekonomickom, sociálnom a politickom. Výskum spoločenskej kvality na základe indexu sociálnej kvality. Vytváranie hodnotenia na základe údajov vzájomných prepojení prejavov globalizácie a sociálnej kvality, a taktiež troch rozmerov globalizácie s podmienečnými faktormi sociálnej kvality, spolu s posudzovaním ich existujúcej vzájomnej závislosti.