Outsourcing ako nástroj globalizácie ekonomických činností - Meluchová, Jitka, 1965-
Posúdenie efektivity využívania outsourcingu v oblasti ekonomických činností ako napríklad v oblasti IT, účtovníctva a finančných služieb. Fungovanie centier zdieľaných služieb a analýza efektivity outsourcingu z pohľadu jednotlivých procesov a činností v podniku. Vybrané činnosti a procesy, ktoré sú najčastejšie zabezpečované externým dodávateľom a skúmanie súčasných trendov v oblasti poskytovania outsourcingu na Slovensku. Hodnotenie výhod a nevýhod outsourcingu a posúdenie možných rizík vyplývajúcich z outsourcingu a offshoringu pri súčasnom trende globalizácie. Interpretácia zistených skutočností a návrh možných postupov k dosiahnutiu optimálnych riešení.