Všeobecne záväzné nariadenie o podmienkach poskytovania dotácií z rozpočtu obce - Konečná Veverková, Ingrid
Obec môže poskytovať zo svojho rozpočtu dotácie na základe Zákona o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy (č. 583/2004 Z.z.). Zákon určuje KOMU a na aký ÚČEL sa dotácia môže poskytnúť. Podmienkou poskytnutía dotácie podľa §7 ods. 2 a 4 tohto zákona, je vydanie Všeobecného záväzného nariadenia.