Categorization of EU-28 Countries in the Context of Tourism Sector - Gáll, Jozef, 1991-
Analýza rozdielov (regionálnych, hospodárskych alebo sociálnych) v členských štátoch EÚ a porovnanie súčasného stavu cestovného ruchu. Porovnávanie krajín EÚ-28 z hľadiska vybraných ukazovateľov. Použitie štatistických metód -klastrová analýza, analýza závislosti, Kaiser-Meyer-Olkin test - určuje, či vybrané premenné navzájom korelujú.