Effectiveness of Vat Collection in the Slovak Republic - Meheš, Marek
Nepriame dane - daň z pridanej hodnoty, charakteristika, dôležité postavenie ako zdroja príjmov do štátneho rozpočtu. Táto daň predstavuje v priemere viac ako 50% všetkých daňových príjmov štátneho rozpočtu. Efektívnosť výberu DPH na území Slovenskej republiky v rokoch 2011 - 2017. Hodnotenie efektívnosti jeho výberu na základe vývoja efektívnej sadzby dane a daňovej medzery.