Analýza prejavených komparatívnych výhod EÚ28 - Brinčíková, Zuzana, 1979-
Problematika merania zahraničnoobchodnej konkurencieschopnosti prostredníctvom komparatívnych výhod. Relatívna konkurencieschopnosť krajín Európskej únie a to, v ktorých tovaroch má EÚ28 v porovnaní s inými krajinami komparatívnu výhodu. Analýza súčasných komparatívnych výhod v odvetviach EÚ28 prostredníctvom výpočtu indexov RCA (Revealed Comparative Advantage) pre EÚ28.