Price Elasticity of Demand Aspects - Pružinský, Michal, 1952-
Elasticita dopytu ukazuje, ako sa mení požadované množstvo tovaru alebo služieb v závislosti od zmien v takých dôležitých faktoroch dopytu, ako je príjem spotrebiteľa alebo cena tovaru či cena iného tovaru. Faktory ovplyvňujúce cenovú elasticitu dopytu. Elasticita dopytu na krivke dopytu. Päť typov cenovej elasticity dopytu.