Enviromentálne manažérske účtovníctvo ako strategický nástroj pre zvyšovanie podnikovej výkonnosti - Krištanová, Anna
Environmentálne manažérske účtovníctvo (EMA) ako strategický nástroj pre zvyšovanie podnikovej výkonnosti. Náklady, ktoré ostávajú skryté a rozptýlené na rôznych podnikových účtoch v tradičnom účtovníctve, sú v rámci environmentálneho manažérskeho účtovníctva identifikované, klasifikované, alokované a merané, čo umožňuje podnikom objaviť príležitosti na zlepšenie environmentálnych opatrení.